1 USD din creditele Compact generează circa 1,74 USD investiții totale în infrastructura poste-recoltare din Republica Moldova

Pînă la finele lunii mai 2012, prin Programul Compact au fost acordate 11 credite în valoare  totală de 2,94 milioane echivalent în USD pentru construcția și utilarea frigiderelor destinate păstrării fructelor și legumelor în stare proaspătă, precum și pentru alte investiții în infrastructura post-recoltare din Republica Moldova. Frigiderele vor avea o capacitate totală de peste 9 600 tone și vor fi utilizate pentru păstrarea și răcirea fructelor și legumelor.

Depozitele frigorifice vor fi construite în gospodării agricole din raioanele Dubăsari, Edineț, Briceni,Ștefan-Vodă, Strășeni, Criuleni, Căușeni urmînd să fie finisate pînă la finele anului curent.

De asemenea, din creditele acordate în cadrul programului Compact, producătorii agricoli au mai procurat utilaj pentru procesarea legumelor și fructelor, mijloace de transport pentru produsele agricole prelucrate, precum și linii de producere a ambalajului pentru fructe și struguri.

Conform estimărilor, 1 USD din creditele Compact a generat 1,74 USD investiții totale în poste-recoltare, iar pînă la fienle anului curent, atât numărul și volumul creditelor în cadrul Programului Compact, cât și volumul total al investițiilor în infrastructura post-recoltare, vor crește substanțial.

 

Citește

Vis realizat de creștere a legumelor în sere moderne datorită mijloacelor financiare ale Programului Compact În apropiere de Chișinău, soții Mihail și Ludmila Croitoru împreună cu cei trei copii și familiile lor au pus pe roate o afacere de succes în agricultură, cultivând legu... Încurajați de siguranța accesului la apă pentru irigare de la SCI „Puhăceni”, agricultorii își extind afacerile În satul Puhăceni, Anenii Noi, familia lui Eugeniu Petrov - tatăl împreună cu cei trei feciori muncesc cot la cot pentru a-și dezvolta afacerea în agricultură. Familia gestionea... Istoria tânărului care a mobilizat agricultorii din Varnița să preia în gestiune infrastructura de irigare Dorin Jardețki este un tânăr de 29 de ani din localitatea Varnița, raionul Anenii Noi pentru care agricultura nu este doar o afacere, ci un stil de viață. După cum afirmă dumnealui, a fos...