1 USD din creditele Compact generează circa 1,74 USD investiții totale în infrastructura poste-recoltare din Republica Moldova

Pînă la finele lunii mai 2012, prin Programul Compact au fost acordate 11 credite în valoare  totală de 2,94 milioane echivalent în USD pentru construcția și utilarea frigiderelor destinate păstrării fructelor și legumelor în stare proaspătă, precum și pentru alte investiții în infrastructura post-recoltare din Republica Moldova. Frigiderele vor avea o capacitate totală de peste 9 600 tone și vor fi utilizate pentru păstrarea și răcirea fructelor și legumelor.

Depozitele frigorifice vor fi construite în gospodării agricole din raioanele Dubăsari, Edineț, Briceni,Ștefan-Vodă, Strășeni, Criuleni, Căușeni urmînd să fie finisate pînă la finele anului curent.

De asemenea, din creditele acordate în cadrul programului Compact, producătorii agricoli au mai procurat utilaj pentru procesarea legumelor și fructelor, mijloace de transport pentru produsele agricole prelucrate, precum și linii de producere a ambalajului pentru fructe și struguri.

Conform estimărilor, 1 USD din creditele Compact a generat 1,74 USD investiții totale în poste-recoltare, iar pînă la fienle anului curent, atât numărul și volumul creditelor în cadrul Programului Compact, cât și volumul total al investițiilor în infrastructura post-recoltare, vor crește substanțial.

 

Citește

Asociațiile Utilizatorilor de Apă pentru Irigații s-au întrunit pentru a face totalurile preliminare a rezultatelor sezonului de irigare 2022 În data de 30 noiembrie 2022, Fondul de Dezvoltare Durabilă Moldova (FDD Moldova) a desfășurat o ședință de lucru cu managementul Asociațiilor Utilizatorilor de Apă pentru Irigații (AUA... Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, împreună cu Fondul de Dezvoltare Durabilă Moldova, în vizită la Ștefan Vodă Sâmbătă, 12 noiembrie curent, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA), dl Vladimir Bolea, împreună cu alți reprezentanți din minister, conducerea și experți ai Fondu... Experți contractați de Agenția Franceză pentru Dezvoltare, în vizită la FDD Moldova și Sistemele Centralizate de Irigare Pe parcursul săptămânii curente, Fondul de Dezvoltare Durabilă Moldova (FDD Moldova) a avut întrevederi cu o echipă de experți contractați de Agenția Franceză pentru Dezvoltare (AF...