Misiune

Fondul de Dezvoltare Durabilă Moldova (FDD Moldova) este o institutie publică, entitate succesoare a Fondului Provocarile Mileniului, creată de Guvernul Republicii Moldova cu scopul de a asigura durabilitatea investiţiilor acordate conform Acordului Compact dintre Republica Moldova şi Statele Unite ale Americii, implementat cu succes în perioada anilor 2010-2015.

FDD Moldova va continua în perioada 2016-2017 proiectele inițiate în cadrul programului Compact, finanţate de Corporaţia Provocările Mileniului, prin promovarea modelului de gestionare a fondurilor destinate investițiilor în infrastructură, acordarea asistenței Asociațiilor Utilizatorilor de Apă pentru Irigare, facilitarea accesului la finanțare și extindere a suprafețelor irigate.

FDD Moldova  este investită să gestioneze, în numele Guvernului Fondul de Refinanţare a împrumuturilor format în cadrul activităţii Acces la Finanţare în Agricultură în urma implementării Acordului Compact şi să asigure monitorizarea şi raportarea impactului acestor investiţii în perioada post-Compact. După caz, FDD Moldova poate gestiona alte acorduri cu caracter financiar, investiţional şi de asistenţă tehnică, în special, în domeniul creşterii economice şi dezvoltării infrastructurii şi reducerii sărăciei..

Activitatea FDD Moldova se desfășoară într-o manieră transparentă, fiind gestionată de Consiliul de observatori, Comitetul executiv și unitatea de management ai instituției şi decizie definitivă.

Citește

Legumicultura și serviciile de catering îmbinate într-o afacere de succes în aria sistemului de irigare Puhăceni Cum să îmbini meseria de bucătar și pasiunea pentru agricultură într-o afacere de succes am aflat de la soții Nicolae și Ana Petrov din satul Puhăceni, raionul Anenii Noi. Tân... O familie din Gura Bîcului a făcut din legumicultură o mică afacere datorită oportunităților de irigare din zonă În satul Gura Bîcului din Anenii Noi, recunoscut pentru tradiția de a cultiva legume, am aflat povestea unei familii de agricultori care respectă obiceiul locurilor și au transformat pa... FDD Moldova continuă procesul de achiziții pentru îmbunătățirea infrastructurii de irigare a trei SCI Fondul de Dezvoltare Durabilă Moldova (FDD Moldova) desfășoară procesele de achiziții a lucrărilor pentru încă trei Sisteme Centralizate de Irigare (SCI) - SCI „Holercani”, SC...