Misiune

Fondul de Dezvoltare Durabilă Moldova (FDD Moldova) este o instituție publică, entitate succesoare a Fondului Provocarile Mileniului, creată de Guvernul Republicii Moldova cu scopul de a asigura durabilitatea investiţiilor acordate conform Acordului Compact dintre Republica Moldova şi Statele Unite ale Americii, implementat cu succes în perioada anilor 2010-2015.

FDD Moldova are rolul de a continua proiectele inițiate în cadrul programului Compact, finanţate de Corporaţia Provocările Mileniului, prin promovarea modelului de gestionare a fondurilor destinate investițiilor în infrastructură, acordarea asistenței Asociațiilor Utilizatorilor de Apă pentru Irigare, facilitarea accesului la finanțare și extindere a suprafețelor irigate.

FDD Moldova  este investită să gestioneze, în numele Guvernului Fondul de Refinanţare a împrumuturilor format în cadrul activităţii Acces la Finanţare în Agricultură în urma implementării Acordului Compact şi să asigure monitorizarea şi raportarea impactului acestor investiţii în perioada post-Compact. După caz, FDD Moldova poate gestiona alte acorduri cu caracter financiar, investiţional şi de asistenţă tehnică, în special, în domeniul creşterii economice şi dezvoltării infrastructurii şi reducerii sărăciei.

Activitatea FDD Moldova se desfășoară într-o manieră transparentă, fiind gestionată de Consiliul de observatori, Comitetul executiv și unitatea de management a instituției.

Citește

Proiectul „Tranziția la Agricultura Performantă” după VI ani de la implementare: Rezultate și lecții învățate Miercuri, 1 februarie 2023, la Chișinău a avut loc evenimentul public de prezentare a rezultatelor evaluării finale a proiectului „Tranziția la Agricultura Performantă” din cadrul pro... FDD Moldova: Primul seminar practic desfășurat pentru AUAI în 2023 Astăzi, 19 ianuarie 2023, Fondul de Dezvoltare Durabilă Moldova (FDD Moldova) a organizat și desfășurat primul seminar de instruire din acest an, în format on-line, cu Asociațiile Utilizat... Asociațiile Utilizatorilor de Apă pentru Irigații s-au întrunit pentru a face totalurile preliminare a rezultatelor sezonului de irigare 2022 În data de 30 noiembrie 2022, Fondul de Dezvoltare Durabilă Moldova (FDD Moldova) a desfășurat o ședință de lucru cu managementul Asociațiilor Utilizatorilor de Apă pentru Irigații (AUA...