Irigarea este deja accesibilă pentru mai mulți fermieri

Circa 80 de milioane de dolari SUA au fost investiți de Guvernul SUA în reabilitarea a 10 sisteme de irigare care permit irigarea a mai bine de 15 mii de hectare de teren agricol.

Mai mult

Noutăți

26 Octombrie,2020

Legumicultura și serviciile de catering îmbinate într-o afacere de succes în aria sistemului de irigare Puhăceni

Cum să îmbini meseria de bucătar și pasiunea pentru agricultură într-o afacere de succes am aflat de la soții Nicolae și Ana Petrov din satul Puhăceni, raionul Anenii Noi. Tânăra familie a lăsat în urmă viața de la oraș pentru a face agricultură la sat. Și pentru că experiența de bucătar pe care a dobândit-o domnul Petrov, activând timp de nouă ani în mai multe restaurante din capitală, nu putea fi trecută cu vederea, pe lângă agricultură, familia mai prestează și servicii de catering.

30 Septembrie,2020

O familie din Gura Bîcului a făcut din legumicultură o mică afacere datorită oportunităților de irigare din zonă

În satul Gura Bîcului din Anenii Noi, recunoscut pentru tradiția de a cultiva legume, am aflat povestea unei familii de agricultori care respectă obiceiul locurilor și au transformat pasiunea pentru agricultură într-o mică afacere de familie. Aceasta este cu adevărat una de familie pentru că la crearea și dezvoltarea afacerii continuă să muncească cu dăruire trei generații. Frații Aliona Plămădeală și Ion Todica au urmat calea părinților de la care au moștenit 3 hectare de pământ, iar acum împreună cu familiile lor au ajuns să gestioneze circa 20 de hectare de teren agricol pe care cultivă cartof, varză, morcov, ridiche neagră și sfeclă roșie.

28 Septembrie,2020

FDD Moldova continuă procesul de achiziții pentru îmbunătățirea infrastructurii de irigare a trei SCI

Fondul de Dezvoltare Durabilă Moldova (FDD Moldova) desfășoară procesele de achiziții a lucrărilor pentru încă trei Sisteme Centralizate de Irigare (SCI) - SCI „Holercani”, SCI „Blindești” și SCI „Varnița”. În acest sens, membrii Asociației Utilizatorilor de Apă pentru Irigații (AUAI) „Holercani-Ustia” urmează să beneficieze de renovarea clădirilor stațiilor de pompare, agricultorii din aria de deservire a SCI „Blindești” vor avea parte de lucrări de extindere a rețelei de irigare, iar membrii AUAI „Varnița” vor primi suport în vederea reabilitării infrastructurii de irigare.

Anunțuri

27 Octombrie 2020

„Construcția rețelelor de distribuție a apei pentru irigarea terenurilor agricole în aria de deservire a Sistemelor Centralizate de Irigare „Beleavinți” și „Tețcani”, raionul Briceni”

27 Octombrie 2020

Reconstrucția prizei de apă și reabilitarea bazinului de acumulare din componența Sistemului Centralizat de Irigare „Varnița”

18 Septembrie 2020

„Extinderea ariei de deservire și eficientizarea Sistemului Centralizat de Irigare "BLINDEȘTI" prin construcția rețelelor de distribuție a apei pentru irigare”, satul Blindești, raionul Ungheni

Sondaj Online

Votează

Fondul de Dezvoltare Durabilă Moldova (FDD Moldova) este o institutie publică, entitate succesoare a Fondului Provocarile Mileniului, creată de Guvernul Republicii Moldova cu scopul de a asigura durabilitatea investiţiilor acordate conform Acordului “Compact” dintre Republica Moldova şi Statele Unite ale Americii, implementat cu succes în perioada anilor 2010-2015. FDD Moldova va continua în perioada 2016-2017 proiectele inițiate în cadrul programului Compact, care au prevăzut investiții în tranziția la agricultura performantă și îmbunătățirea infrastructurii drumurilor din Republica Moldova cu scopul de a contribui la creșterea economică și reducerea sărăciei, prin promovarea modelului de gestionare a fondurilor destinate investițiilor în infrastructură, acordarea asistenței Asociațiilor Utilizatorilor de Apă pentru Irigare create de către fermieri, facilitarea accesului la finanțare și extindere a suprafețelor irigate.

.