Misiune

Fondul de Dezvoltare Durabilă Moldova (FDD Moldova) este o institutie publică, entitate succesoare a Fondului Provocarile Mileniului, creată de Guvernul Republicii Moldova cu scopul de a asigura durabilitatea investiţiilor acordate conform Acordului Compact dintre Republica Moldova şi Statele Unite ale Americii, implementat cu succes în perioada anilor 2010-2015.

FDD Moldova va continua în perioada 2016-2017 proiectele inițiate în cadrul programului Compact, finanţate de Corporaţia Provocările Mileniului, prin promovarea modelului de gestionare a fondurilor destinate investițiilor în infrastructură, acordarea asistenței Asociațiilor Utilizatorilor de Apă pentru Irigare, facilitarea accesului la finanțare și extindere a suprafețelor irigate.

FDD Moldova  este investită să gestioneze, în numele Guvernului Fondul de Refinanţare a împrumuturilor format în cadrul activităţii Acces la Finanţare în Agricultură în urma implementării Acordului Compact şi să asigure monitorizarea şi raportarea impactului acestor investiţii în perioada post-Compact. După caz, FDD Moldova poate gestiona alte acorduri cu caracter financiar, investiţional şi de asistenţă tehnică, în special, în domeniul creşterii economice şi dezvoltării infrastructurii şi reducerii sărăciei..

Activitatea FDD Moldova se desfășoară într-o manieră transparentă, fiind gestionată de Consiliul de observatori, Comitetul executiv și unitatea de management ai instituției şi decizie definitivă.

Citește

Vis realizat de creștere a legumelor în sere moderne datorită mijloacelor financiare ale Programului Compact În apropiere de Chișinău, soții Mihail și Ludmila Croitoru împreună cu cei trei copii și familiile lor au pus pe roate o afacere de succes în agricultură, cultivând legu... Încurajați de siguranța accesului la apă pentru irigare de la SCI „Puhăceni”, agricultorii își extind afacerile În satul Puhăceni, Anenii Noi, familia lui Eugeniu Petrov - tatăl împreună cu cei trei feciori muncesc cot la cot pentru a-și dezvolta afacerea în agricultură. Familia gestionea... Istoria tânărului care a mobilizat agricultorii din Varnița să preia în gestiune infrastructura de irigare Dorin Jardețki este un tânăr de 29 de ani din localitatea Varnița, raionul Anenii Noi pentru care agricultura nu este doar o afacere, ci un stil de viață. După cum afirmă dumnealui, a fos...