Povestea de succes a trei frați, uniți de același nume și afacere

Când trei frați au același scop în viață, depun muncă și efort, având parte și de susținerea familiei, ideile bune „mustuiesc” și se transformă în afaceri de succes. Este exemplul lui Sergiu, Eduard și

Mai mult

Noutăți

13 Mai,2023

LEGEA NR. 171/2010 CU PRIVIRE LA AUAI – EXPLICATĂ PE LARG ÎN CADRUL UNUI ATELIER DE LUCRU

Chișinău, 12 mai 2023. Fondul de Dezvoltare Durabilă Moldova (FDD Moldova) a organizat și desfășurat un atelier de lucru cu Asociațiile Utilizatorilor de Apă pentru Irigații (AUAI). Tematica evenimentului a fost axată pe recentele modificări operate în Legea nr. 171/2010 cu privire la asociațiile utilizatorilor de apă pentru irigații și modul de implementare a acestora în practică.

01 Martie,2023

Asociațiile Utilizatorilor de Apă pentru Irigații – o verigă importantă pentru dezvoltarea unei agriculturi performante în Republica Moldova

28 februarie 2023, Chișinău - Peste 70 de producători agricoli, membri ai Asociațiilor Utilizatorilor de Apă pentru Irigații (AUAI) create atât în perioada Compact, cât și post-Compact, s-au întrunit în cadrul celei de a IX-a ediții a conferinței anuale a AUAI desfășurată cu genericul - Consolidarea sectorului de irigare în contextul schimbărilor climatice și a crizei energetice. Evenimentul a fost organizat de Fondul de Dezvoltare Durabilă Moldova (FDD Moldova) și Proiectul USAID, Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova (PCRR).

02 Februarie,2023

Proiectul „Tranziția la Agricultura Performantă” după VI ani de la implementare: Rezultate și lecții învățate

Miercuri, 1 februarie 2023, la Chișinău a avut loc evenimentul public de prezentare a rezultatelor evaluării finale a proiectului „Tranziția la Agricultura Performantă” din cadrul programului Compact. Evenimentul a fost organizat de Corporația Provocările Mileniului și Fondul de Dezvoltare Durabilă Moldova. La eveniment au fost prezenți reprezentanții Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, Ministerului Mediului, Agenției Apele Moldovei, Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională, Proiectul Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova, precum și managementul Asociațiilor Utilizatorilor de Apă pentru Irigații (AUAI), care reprezintă principalii beneficiari finali ai proiectului.

Anunțuri

10 Noiembrie 2022

Extended deadline: Communication and Information Specialist

11 August 2022

Reabilitarea bazinului de acumulare al apei de la stația de pompare NS-5 și instalarea unui tronson de conductă pentru irigarea terenurilor din aria de deservire a SCI „Criulenii de Sus”

21 Iulie 2022

Reparația clădirilor stațiilor de pompare din cadrul SCI “Caplani”, raionul Ștefan Vodă

Sondaj Online

Votează

Fondul de Dezvoltare Durabilă Moldova (FDD Moldova) este o instituție publică, entitate succesoare a Fondului Provocarile Mileniului, creată de Guvernul Republicii Moldova cu scopul de a asigura durabilitatea investiţiilor acordate conform Acordului “Compact” dintre Republica Moldova şi Statele Unite ale Americii, implementat cu succes în perioada anilor 2010-2015. FDD Moldova are rolul de a continua proiectele inițiate în cadrul programului Compact, ce au prevăzut investiții în tranziția la agricultura performantă și îmbunătățirea infrastructurii drumurilor din Republica Moldova. Scopul final este de a contribui la creșterea economică și reducerea sărăciei, prin promovarea modelului de gestionare a fondurilor destinate investițiilor în infrastructură, acordarea asistenței Asociațiilor Utilizatorilor de Apă pentru Irigații create de către fermieri, facilitarea accesului la finanțare și extinderea suprafețelor irigate.

.